Apartmani Risan

Apartmani Risan

Apartmani Risan. Risan je gradić mediteranskog šarma, sa uskim i kamenim popločanim ulicama. Smešten na krajnjem severu Bokokotorskog zaliva i sa svih strana okružen strmim dinarskim planinama.

Smatra se da je najstariji grad u Boki, te da je bio naseljen još u vreme praistorije.

Naučnici su to utvrdili zahvaljujući arheološkim nalazištima na lokalitetu Carine pored reke Spile i jednoj steni u Lipcima. Tu su pronađeni praistoreški crteži, drugi po starini na jadranskoj obali. Ovi crteži potvrđuju da su pećinski ljudi naseljavali Boku Kotorsku tokom mlađeg kamenog, kao i rano bronzanog doba, čak 3000 godina pre nove ere.

Turisti Risan ocenjuju kao prelepo mesto sa puno duha. U centru je lep park sa pravoslavnom crkvom i mali urbani centar sa primorskom arhitetkurom i terasama.

Tu su i ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe, do kojih možete stići čamcima. Čućete od meštana zanimljive priče o slavnoj Teuti, ilirskoj kraljici, koja je nekad davno stolovala u Risnu.

Ukoliko ste za noćni provod, na desetak minuta vožnje je kotorski Stari grad koji pruža pregršt interesantnih kafića, barova, restorana i noćnih klubova.

Top 3 apartmana u mestu Risan

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment